maandag 10 december 2012

Thema Sinterklaas (2/3KOMO)

De kleuters waren er al volop over bezig, Sinterklaas leefde al bij alle kindjes thuis... en dan nu eindelijk ook in ons klasje. Want ons klasje was helemaal veranderd in Sinterklaassfeer. De kleuters waren onder de indruk!

Iedere dag mocht een kleuter met de dobbelsteen gooien. Ze zochten hetzelfde getalbeeld op de liedjeskaarten en over dat liedje van Sinterklaas bekeken we dan een filmpje op het grote scherm in de eetzaal. Volgens de kleuters zaten we in een echte bioscoop!

Onze poppenhoek werd omgetoverd tot een sinthoek. Hier mochten we Sint en Piet spelen. Er was ook een brievenbus van de Sint. We mochten gedurende de twee weken mooie kleurplaten kleuren en deze dan in de brievenbus van de Sint posten. De Sint en de pieten maakten de brievenbus regelmatig leeg!
 
We hadden ook een echt stappenplan over pakjes inpakken. Als we dit goed volgden, konden we zelf mooie cadeautjes maken.

 We knutselden Sinterklaasjes met een wattenbaard.

Zwarte piet heeft de brievenbus van de Sint leeggemaakt en hangt alle mooie tekeningen op.

Als de pieten het te druk hadden, moest Sinterklaas helpen met de pakjes in te pakken.
 
 Sinterklaas is een beetje verlegen....
 
Wat is de Sint- en pietenkamer al mooi versierd met allemaal tekeningen!
 
Onder onze foto tekenden we het lijfje van zwarte piet verder. Nadien kregen we allemaal nog een opdrachtenkaart en moesten we goed kijken wat we nog moesten bijtekenen op onze tekening.

Het was zo druk in onze sinthoek dat we wel twee sinterklazen nodig hadden! Eén Sint belt met de pieten en de andere Sint schrijft alles op in het grote boek!

De creatieve pieten mochten zelf mooi inpakpapier ontwerpen.



Ons knutselwerkje! Een handstand pietje met onze foto! De kleuters vonden dit een geweldig idee van hun juffen en ze waren ontzettend trots op hun knutselwerkje. Dit hadden ze immers nog nooit gezien, een zwarte piet met hun eigen foto! Hoe gek is dit? De kleuterpietjes hingen allemaal te pronken in onze klas!


 
Woensdag 5 december zetten we het bord in onze klas en ja hoor... Op donderdag 6 december waren we nogal verwend geweest door de echte Sint en zijn pieten! Bedankt, we hebben gesmuld!