maandag 10 december 2012

Pieten op logement wegens snurkpiet!


Enkele weken geleden kregen wij een brief toegestuurd van Sinterklaas. Deze lieve man had een vraag voor ons. Eén van zijn pieten snurkte vreselijk hard waardoor geen enkele piet nog een oog dicht deed. 's Ochtends werden ze dan weer niet op tijd wakker en ze werkten maar half zo hard als anders. Het speelgoed kwam niet op tijd toe, de speculazen geraakten niet meer gebakken, zo suf werden ze. 
Dit kon niet blijven duren want geen enkel kind zou iets krijgen op de Sint zijn verjaardag. Daarom was Sinterklaas met het idee gekomen om alle pieten, buiten snurkpiet, in onze school te laten slapen. 
Toen we dat lazen zijn we op zoek gegaan naar een ideale slaapplaats want zo's bezoek krijgen wij niet elk jaar in onze school! Wij hebben namelijk een challet in onze school. Zeer gezellig en je kan het er lekker warm maken, dit vonden wij een ideale slaapplaats. 
Zo kwam het dus dat de pieten hier konden overnachten tot aan de verjaardag van Sinterklaas.

Maar, wat er toen gebeurde op 6 december. We zaten met zijn allen klaar om Sinterklaas met zijn pieten te ontvangen, maar er kwam niemand. Plots hoorden we een politiesirene afgaan. Wat was er toch maar gebeurd? De politie had onze Sint naar onze school gebracht want zijn pieten waren spoorloos! Maar waar waren zijn pieten dan toch? Die hadden zich toch niet verslapen? 

Meester Berto is gaan kijken in de challet en inderdaad, de pieten lagen nog in een diepe slaap op hun bedjes te slapen. Even later kwamen ze eraan geslenterd, zo moe waren ze nog. De pieten hadden hun kamerjas nog aan en ze waren nog zo moe en moesten enorm gapen. Het duurde even vooraleer ze fatsoenlijk wakker waren. Dan begonnen wij aan onze optredens en algauw kwam er leven in de pieten. Het werd een prachtig feest met de mooiste dansjes die je je maar kan voorstellen!
Als afsluiter kreeg elk kind een snoepzak van de Sint. De juffen en meesters hebben ook iets gekregen. Een teken dat wij allemaal zeer braaf geweest zijn.

Een dikke merci aan de lieve Sint en zijn zwarte pieten om ons dit jaar niet te vergeten.

Ook aan de politie een hartelijke dank om de Sint op zijn bestemming te krijgen, zonder jullie was het een catastrofe geworden! Alles is goed gekomen. Gelukkig!

Tot volgend jaar!