zaterdag 17 november 2012

Mijn lieve oma en opa! (2/3KOMO)

De voorbije twee weken leerden we in ons klasje over onze oma's en opa's. En wat blijkt? De oma's en opa's betekenen ontzettend veel voor onze kleutertjes. Ze kunnen over hen blijven vertellen! Om iedere kleuter de kans te geven om honderduit over zijn oma's en opa's te vertellen, deden we geen gewoon kringgesprek over 'mijn opa en oma a.d.h.v. foto's', maar wij hadden een oma en opa doos!
In deze doos had de juf alle meegebrachte foto's van de opa's en oma's in briefomslagen gestoken. Iedere dag mocht een kleuter 2 briefomslagen uit de doos trekken. De kleuter liet de foto's aan de andere kleuters zien. De kleuter van wie deze oma's en opa's waren, stond die dag in de belangstelling en mocht vertellen over zijn/haar opa's en oma's. Elke dag werden de gekozen foto's op onze opa en oma muur gehangen. Dit deden we iedere dag opnieuw en het was een groot succes! Wat waren we telkens benieuwd welke opa's en oma's er nu weer uit de doos tevoorschijn kwamen! Op deze speelse manier durfden de kinderen ook meer te vertellen en vonden ze het niet meer zo moeilijk om voor een grote groep te spreken.

Yvo mag een foto trekken uit de opa en oma doos!

Onze opa en oma muur.
We mochten onze opa('s) en oma('s) eens tekenen. En dit konden we al goed hoor! Nadien benoemden we ze met oma, opa, moeke,... En we kenden soms ook al hun voornamen!



De juf kopieerde de foto's van onze oma's en opa's en maakte hier dan een puzzel van. Niet zo'n simpele opdracht hoor! Maar we zijn er toch in geslaagd...



Om echt het gevoel te krijgen dat het 'opa en oma week' was, kwamen verschillende oma's en opa's een boekje voorlezen in onze klas. Dit was een gezellig moment en wat hebben we ervan genoten. Proficiat voor alle oma's en opa's, want jullie hebben ons nogal kunnen boeien met jullie verhaaltjes!
De oma van Mare.

De oma van Kim.

De opa van Davina.

De oma van Elena.

De oma van Stefan.