zaterdag 6 oktober 2012

Thema fruit in 2/3 KOMO

Fruit, mmmm en zo gezond.

Stop al dat lekkers maar in je mond!

 
De voorbije twee weken leerden we in ons klasje over fruit. We zijn deze twee weken begonnen met een bezoek aan de boomgaard van de familie Theunissen.
 

Rode en groene appels. Dikke en dunne appels.

Handjes vol met appels.

De kleine mini appeltjes vonden we toch maar erg zuur!






We mochten vrij appeltjes plukken.


"Dit lijkt me wel een lekker appeltje."


Genieten van het wandelen tussen de fruitbomen en het eten van een lekkere appel!




"Ik wil nog een appel voor mijn mama en voor mijn papa en voor..."

We willen de familie Theunissen bedanken voor de goede uitleg en voor de vele, vele appels en peren die we gekregen hebben! We hebben ervan gesmuld hoor! BEDANKT!

 
In de klas werkten we nog verder rond al het lekkere fruit. Ook de banaan, de druiven, de appelsien,... kwamen aan bod.
 
Onze zonnetjes probeerden een fruitmand zo nauwkeurig mogelijk na te tekenen. Dit is een werkje dat we bij ieder thema doen en is een goede voorbereiding op het uiteindelijke lezen en schrijven. Niet zo'n simpele opdracht hoor!


In de klas hebben wij ook een appelboom. We mogen zelf appeltjes aan de boom hangen of plukken.

Dit doen we aan de hand van een dobbelsteen. De vlindertjes doen dit met de getalbeelden, de zonnetjes met de cijfers. Hiermee oefenen we het getalbegrip op een speelse manier!

We schilderden fruitmaskers.

We maakten een appel/perenboom en plakten hier het juiste aantal appels/peren in.
 
Naar aanleiding van 'De week van het fruit' kregen we van de mama van Archibald appels voor in ons klasje. Bedankt hiervoor!

Ook toonde Archibald hoe je met een eenvoudig apparaatje (ook gekregen van de mama van Archibald) een appel kunt schillen. De andere kleuters mochten dit nadien ook allemaal eens proberen.

Om onze fruitweken af te sluiten, mochten we allemaal met ons fruitmasker op naar huis gaan! Herkennen jullie ons nog???


Op 4 donderdag oktober was het Werelddierendag! Daarom hebben we die dag een bezoekje gehad van Stefke de papegaai! Freddy heeft ons uitleg gegeven en nadien mochten we zelf een nootje geven aan Stefke. Dat vonden we toch wel erg spannend hoor! Geniet mee van de foto's!