zondag 3 juni 2012

DAG LIEVE BABY !

Naar aanleiding van de nakende geboorte van een zusje/broertje van Evi kregen baby’s de volgende 2 weken een centrale plaats in ons klasje.
Onze klasgenootjes brachten hun eigen babyfoto’s mee, die we samen bewonderd hebben. Wat waren we toen nog klein! En wat zijn er veel meisjes en weinig jongens!


Heel wat kleuters brachten hun eigen baby (pop) mee. Deze werden heel goed verzorgd door de kleine mama’s en papa’s. We leerden ook een leuk wiegeliedje en tijdens het zingen en wiegen, werd er heel wat geknuffeld zodat de baby’s in slaap vielen. Zo hadden de kleuters even tijd om een tekening van de bolle buik van mama te kleuren, te sorteren wat bij de baby/mama hoort, een slabbetje te versieren met hun babyfoto erop, in babyboekjes te kijken,…
Wat was babyspeelgoed leuk om zelf mee te spelen!
De mama van Elena kwam samen met babybroertje Teun naar ons klasje om fruitpap te maken. Alle kleutertjes mochten helpen : koekjes breken, bananen snijden, sinaasappels persen en daarna proeven en smullen. Teun, de kleuters en de juf vonden de fruitpap heel lekker. Mmmm!!!!  We zongen ook het wiegeliedje terwijl Elena en haar mama Teun heen en weer wiegden en knuffelden.
Sssst, Teun slaapt.
Teun speelt op onze blokkenmat.
Bedankt mama en Teun! Vele kusjes van alle kleutertjes, de juf en Jules.

Eindelijk is het zover….   Er is een zusje geboren.  IMKE is haar naam. Heel fier toonde Evi ons een foto van Imke en haar geboortekaartje.                                                                                             
Om de geboorte van Imke te vieren, knutselden we een ooievaar om aan onze klasdeur op te hangen en een cadeautje voor Imke om mee te nemen op babybezoek.
Donderdag werden we door de mama en papa van Evi en de kraamhulp verwacht. Met ons zelfgemaakte cadeau vertrokken we. We waren allen heel nieuwsgierig om Imke te zien. De kleuters keken heel verwonderd toe. Ook wilden ze de baby strelen. Daarna werden we getrakteerd op cakejes met muisjes en een fruitsapje. Voor we terug naar ons klasje gingen speelden we  buiten en maakten we kennis met Joep, de konijn van Evi.
Bedankt mama en papa en veel plezier en geluk met jullie kleine ukkepuk!