zaterdag 29 september 2012


Het vijfde leerjaar is aan het leren over de gemeenteraadsverkiezingen. Een bezoek aan het gemeentehuis 'De Voor' kon natuurlijk niet ontbreken. We werden donderdag 27 september om 14u verwacht. De kinderen mochten eerst plaats nemen in de raadzaal en kregen de kans om de burgemeester, Huub Broers, te interviewen. Daarna was er een korte rondleiding en tenslotte mochten alle leerlingen zelf elektronisch stemmen.


 



 

dinsdag 25 september 2012

2de leerjaar bezoekt de fruitkweker

De leerlingen van het 2de leerjaar zijn dinsdag 25 september naar de fruitkweker geweest. Wij waren welkom bij mevrouw Gaens. Zij vertelde ons hoe en waar appels groeien, hoe we appels moeten plukken, en hoe die appels verpakt worden.
We hebben ook een appel gekregen!







woensdag 19 september 2012

De eerste weken in het 1ste kleuterklasje van Moelingen

 
WELKOM  Evan, Ties, Ferre, Evi, Ryanne, Cloë, Annabel en Ellen  in het  1ste kleuterklasje van Moelingen

De eerste schooldag verliep rustig. Eén kleutertje weende een beetje maar na troostende woordjes en knuffels maakten de tranen plaats voor een schuchter lachje.
We maakten kennis met onze klasgenootjes, de klas, onze juf en niet te vergeten “Jules”.
Evan, Evi, Ties, Annanbel, Cloë,  en Ellen kenden elkaar al van vorig schooljaar. Samen met Ryanne  gingen ze meteen op verkenning in onze klas.
Ze ontdekten héél véél speelgoed! Er werd gespeeld met de auto’s, in de poppenhoek, op het klimrek en we mochten spelen in de zandbak.









 
De voorbije weken hebben we:
Enkele dagrituelen geleerd
Jules wakker maken en aankleden, ons “goedemorgen- en idolenliedje “ gezongen en gedanst, de aanwezigheidskalender waargenomen, de daglijn besproken, een treintje leren vormen, …
We gingen turnen met meester Chris.
Lopen, springen, met de ballen spelen,….
We hebben geknutseld!
We mochten ons verjaardagskindje stempelen,  een Julespopje schilderen, vingerverven in ons boekentasje, een hoedje van papier versieren, een puzzel van Jules maken,…













 
We hebben in de klas ook veel verteld over onze boekentas. We deden een waarneming van de boekentas van Jules.  We keken en vertelden wat er allemaal in zat.  Een koekje, een drankje, een zakdoek en een onderbroek.    
We keken ook eens in de boekentassen van onszelf en van de andere kindjes. We dansten met ons boekentas op onze rug en beleefden erg veel plezier.

Naar aanleiding van “Werelddag van de mondhygiëne” mochten we allemaal onze tanden poetsen. Kijk maar even mee!





Met een frisse mond genoten we van een gezond tussendoortje.
En zo zaten de eerste weken er al snel op!
Ook heeft Jules de hartjes van alle kleutertjes al snel veroverd want hij werd overstelpt met stevige knuffels en dikke zoenen!







Als afsluiter van het thema “Ik ga naar school”  krijgen de kleuters hun Julespopje mee naar huis, zodat ze thuis nog veel kunnen vertellen over al de vriendjes en de juf van het eerste klasje!