zondag 1 juli 2012

KLEUTERS VAN JUF MARIE-ANGE EN JUF VICKI ZWAAIEN AF!

Vrijdag 29 juni was het een spannend moment voor onze oudste kleuters. Hun kleutertijd is voorbij en na het harde werken in de derde kleuterklas zijn ze klaar om na de zomervakantie naar het eerste leerjaar te gaan! Dit is een speciale gebeurtenis voor onze kleuters én voor hun ouders/grootouders/tantes/... Daarom wilden we dit zeker en vast niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Die dag mochten onze kleuters eens echt in de 'spotlights' staan.
Terwijl ze om de beurt over een zelfgemaakte 'catwalk' liepen met hun afstudeerhoedje op en een ballon aan de hand, werden ze verrast door de ouders die confetti gooiden. Nadien pakten alle kleuters elkaar eens vast en kregen ze op het liedje van 'De roos' een oranje roos. Deze gaven ze nadien aan hun mama met een dikke zoen erbij. 
Hierna volgde de diploma-uitreiking en werden ze nog verrast met een cadeautje. Iedere kleuter kreeg een diploma, een cd met foto's van het voorbije schooljaar en een zelfgemaakt bloempotje met hun foto.
Geniet mee van de filmpjes en foto's van deze fantastische dag! Dit is een mooie herinnering aan hun kleutertijd.



Een spannend moment! De mama's, papa's, oma's, opa's, tantes,... zagen hun kleuter trots over de catwalk lopen. De spanning was voelbaar bij onze kleuters. Het was immers een heel speciaal moment voor hen.
De confetti was een grote verrassing voor onze oudste kleuters. Dit hadden wij immers stiekem met de ouders afgesproken zonder dat zij hier iets vanaf wisten!  Onze 4-jarige kleuters stonden met een mooie zonneklep langs de tafel mee confetti te gooien!
Kijk ze eens glunderen!


Tijd om onze ballon te laten vliegen. Een symbolisch moment voor het afscheid nemen van deze mooie kleutertijd. 'Daag kleutertijd, wij hebben het hier fijn gehad! Maar nu is het tijd voor een nieuwe start!' De kleurrijke vlaggetjes op de speelplaats zorgden voor een echt feestgevoel!


Een emotioneel moment, vooral voor de ouders en voor de juffen! Hier zijn verschillende traantjes weggepinkt. Aan de hand van de roos wilden de kleuters en wij graag een grote dankjewel zeggen aan die lieve, lieve ouders. Wij hebben gemerkt dat hun dankbaarheid heel groot is, maar onze dankbaarheid naar hen toe mochten we zeker en vast niet vergeten. Mede dankzij hen is het weer een fantastisch schooljaar geweest! DANKJEWEL!


En dan nu de diploma-uitreiking. Voor iedere kleuter een kleuterdiploma en een cd met foto's van de activiteiten die wij in ons klasje gedaan hebben gedurende het voorbije schooljaar. Zo hebben ze toch een mooie, blijvende herinnering aan hun kleutertijd in ons klasje. Nadien kregen ze hun zelfgeknutselde bloempotje met een bloem en hun foto. Wij hebben daar dan nog een versje opgeplakt als afscheid:

Je bent nu geen kleuter meer, het afscheid is hier.
Wat zijn we op jou toch ontzettend fier!
We hebben samen veel gedeeld:
gelachen, geleerd, gezongen, gespeeld,...
Een kusje en knuffel, een lach of traan.
Een klein verdriet, we hebben het allemaal doorstaan.
Nu is het tijd voor een nieuwe start,
doe flink je best en werk hard!
Straks in je nieuwe klas,
komt wat je als 'zonnetje' geleerd hebt, zeker van pas!
Veel succes in het eerste leerjaar,
met je kleuterloopbaan ben je nu klaar!

Hieronder zien jullie nog enkele sfeerfoto's van deze mooie dag!











En hier zijn ze dan nog eens, één voor één, onze afgestudeerde kleuters. PROFICIAT!

Ashley


Thibe


Thomas


Lian


Lizzy


Drik


Marthe


Lucie


Yarne


Sanne


Tommy



'Juf heeft een toverstokje gekregen van een sprookjesfee. Daar tovert ze voor al haar vriendjes de allermooiste dromen mee! Geloof in je dromen, blijf maar dromen, kleine vriend en kleine meid. Als jij gelooft in wie je bent, worden al je dromen werkelijkheid!'

Blijf zoals jullie zijn lieve kleuters! Fijne vakantie en veel succes in het eerste leerjaar. We zullen jullie missen!
Juf Marie-Ange & juf Vicki