vrijdag 20 april 2012

2de en 3de kleuterklas Moelingen naar de kinderboerderij.

Aankomst bij de kinderboerderij.

Heel veel kippen en 1 haan die de wacht hield!

De haan voelde zich niet op zijn gemak tijdens ons bezoek. Hij hield ons goed in de gaten.

De wei van het paard en de ganzen.

De konijntjes waren in trek bij de kleuters. Zelfs de juffen wilden zo een lief, zacht konijntje wel graag mee naar huis nemen. De kleuters waren er van overtuigd dat het dikste en grootste, bruine konijn de paashaas was.  

Deze beestjes kenden de kleuters niet, namelijk de fretten.

De geitjes hadden vele kleintjes gekregen. Terwijl mama geit bij ons bedelde om brood, dat Sanne had meegebracht, probeerden de kleintjes aan de melk te komen. De kleuters vonden dit fantastisch om te zien!

"Hallo, ik heb reuze honger! Ik kan haast niet wachten!"


Volgens de kleuters wilde de geit juf Marie-Ange graag een kusje geven. Juf Marie-Ange hield het toch maar bij een stukje brood!
Eventjes spelen in de grote speeltuin.

Draaien maar...

Maƫlle en Ashley op de wip.

Ook dit zwart geitje had grote honger. Dit was voor de kleuters geen probleem. Zo konden ze weer eten geven!

Een mooi, roze varkentje in de stal. We gingen snel weer terug naar buiten, want in de stal hing een vieze geur. Nu weten we ook eens hoe varkentjes ruiken.

De schaapjes en de lammetjes. De schaapjes vonden ons zo lief. We mochten ze blijven aaien en aaien! De lammetjes hielden wat meer afstand.

Het was een heel fijne voormiddag op de kinderboerderij! We hebben veel over de dieren geleerd en hebben ze allemaal in het echt kunnen zien en aanraken. Bedankt aan de mama van Riana en Sanne en de papa van Maelle om mee te rijden naar de kinderboerderij!

Hiep, hiep, hoera!

LAMYA IS 5 JAAR!

Onze fiere jarige op de verjaardagsstoel!

Lang zal ze leven... Hieperdepiep HOERA!















Klaar om te blazen?



















Lamya blaast alle kaarsjes uit.



















Pakjes vissen. Wat zou erin zitten?
Spannend... Ook de andere kleuters zijn nieuwsgierig.






Een mooie sleutelhanger!

Lamya deelt nog pakjes uit! Voor de klas was er een mooi boek van 'De prinses op de erwt'.
Bedankt lieve Lamya voor de mooie cadeautjes!

zaterdag 7 april 2012

Paassfeer in de 2de en 3de kleuterklas Moelingen.

Op exploratietocht naar het kippenhok.
Bijna alle kleutertjes hadden iets lekkers bij voor de kippen: oud brood, kippenvoer, groenten,... De kippen waren duidelijk tevreden hiermee!
De kippen hadden ook eitjes gelegd. We telden de eitjes en dit waren er 11. We mochten ze ook rapen en namen ze mee naar onze klas.
In het zonnetje wachten op de bus.
Onze paastafel in de klas.

Ook wij hadden een kippenhok in onze klas. Iedere dag legden onze kippen eitjes. 2 kleuters kregen dan een taakje om deze eitjes te rapen en te tellen. Nadien moesten we aanduiden op de grafiek hoeveel eitjes de kippen gelegd hadden. Na enkele keren konden we al duidelijk vergelijken. We oefenden hiermee vele begrippen in zoals gisteren, eergisteren, meer, minder, hoeveel meer, hoeveel minder, evenveel, meeste, minste,...
Waarneming eetbare en niet-eetbare eitjes.
Met de eitjes die we geraapt hadden, maakten we een lekkere eiersla in de klas.
Onze geknutstelde paaskransen.
De paashaas is ons niet vergeten! Wat zijn we verwend geworden.
Op de vrijdag voor de paasvakantie hielden we een heuse paasbrunch in de klas. Iedereen mocht iets meebrengen en dit werd dan onder alle kleuters verdeeld. Kijk eens wat een lekkere dingen wij allemaal mee hadden genomen. Er was vanalles zoals aardbeien, fruitsap, cake, hardgekookte eieren, chocolade eieren, cornflakes, chocomelk, krentenbrood, paasbrood, krentenbollen, koekjes, pudding,... En nog zoveel meer! We willen alle ouders bedanken voor hun enthousiaste inzet! Het was een heerlijke paasbrunch en we hebben gesmuld van al dit lekkers!